Weekender

Weekender er en naturlig del af et efterskoleophold, og vi synes, det er vigtigt, at eleverne også oplever et givende og aktivt weekendliv på skolen. Der lægges et program som også tager hensyn til, at eleverne i løbet af weekenden skal have mulighed for at “lade op” fra og til ugens strabadser.
Weekend er fritid, men det skal være fritid med indhold. Derfor lægges der altid et program for weekenden. Programmet rummer fælles aktiviteter, der bryder hverdagens rytme og kan ryste weekendholdet sammen. De elever der vælger at tilbringe weekender på skolen er forpligtede til at deltage i det program, som lægges af weekendlærerne evt. i samråd med eleverne.

Herudover er der seks temaweekender, hvor samtlige elever skal være på skolen. Temaweekender er undervisningsweekender ofte med musisk eller musikfagligt indhold:
“On stage” – alle elever skal på scenen og optræde for og med hinanden! Her arbejdes med musiske færdigheder og performance, men også vigtigheden af at være et godt publikum.

“Efterskolernes dag” – Der arbejdes med et program til præsentation af skolen fra rundvisninger til optræden og aktiviteter. weekenden skærper elevernes tilhørsforhold til skolen.

“Forældreweekend/korkoncerter” – Forældrene inviteres på efterskole og deltager sammen med elever på workshops. Det styrker relationen mellem skole og hjem.Endvidere laver eleverne koncerter.

“Juleweekend” – Den sidste weekend op mod jul arbejdes med julen som højtid i kulturelt og religiøst perspektiv, juletraditioner og deres rødder.

VEGA-projekt” – Der laves en velgørenhedkoncert i VEGA i København. Overskuddet doneres til en velgørenhedsorganisation,

“Rejseweekend “ – weekenden er en del af skolens udlandsrejse i foråret.

“Nye og gamle elever” – Eleverne er involveret i planlægning og afholdelse af en dag med aktiviteter for kommende elever lørdag og tidligere elever søndag.

Der er tilsvarende seks forlængede weekends i løbet af skoleåret. Disse kan specielt for elever, der har langt hjem med fordel benyttes til hjemrejse.

Seneste nyt

Besøgsdag erstatter Efterskolernes dag

Efterskolernes dag er som landsdækkende begivenhed aflyst. Efterskoleforeningen har dog givet tilladelse til at afholde ...

Læs mere her

Efterskolernes dag 2020

Søndag den 27. september kl. 11:00 - 18:00 holder Musikefterskolen i Humble åbent hus i forbindelse med Efterskolernes d...

Læs mere her

Kom på MusikCamp 2020

Fra den 26. juli – 1. august 2020 afholder vi vores populære MusikCamp for unge mellem 12 og 15 år, der er vilde med mus...

Læs mere her


Flere nyheder