Musiklinje: Folkemusik

Folkemusikken er i disse år i rivende udvikling – en udvikling vi på Musikefterskolen i Humble naturligvis ønsker at understøtte. Og hvad er mere oplagt end en musiklinje, der udelukkende fokuserer på folkemusik.

Hos os er linjefagsundervisningen fordelt på 1½ times undervisning to gange ugentligt. Folkemusiklinjen fokuserer på den gode melodi, groove, swing og fordyber sig i både den traditionelle nordiske folkemusik og i nykomponeret folkemusik samt skeler til, hvorledes man fusionerer folkemusik med f.eks. jazz.

Ud over de to ugentlige undervisningslektioner (af 1½ times varighed), vælger alle elever på Musikefterskolen et valgfag (ligeledes 1½ time ugentligt). I denne blok af valgfag, vil der være mulighed for at prøve kræfter med endnu flere facetter inden for den globale folkemusiks univers – f.eks. amerikansk roots-musik eller afro-cubanske genrer.

Al undervisning på folkemusiklinjen foregår efter gehør, dvs. uden brug af noder. Folkemusikken er traditionelt gået i arv via denne metode. Gehør giver eleverne en helt anden frihed på instrumentet, åbner ørerne og styrker deres individuelle musikalitet.

Folkemusikken hænger uløseligt sammen med folkedansen. Derfor er der på linjen ligeledes stort fokus på, at alle linjens elever (naturligvis i samarbejde med deres underviser) i fællesskab er ansvarlige for aftener, hvor linjen spiller op til dans, og alle skolens elever indbydes til folkedans. Det er en fællesskabsskabende aktivitet, som i høj grad er til glæde og gavn for hele skolen og alle dens elever og lærere, men som i særlig grad udfordrer linjens musikere på deres faglighed, musikalitet og sans for brugsmusik. For folkemusikken er levende og har en vigtig funktion – også anno 2019.

Alle elever på Musikefterskolen i Humble modtager ligeledes soloundervisning. Vores musiklærere er rigtig dygtige og favner bredt inden for mange instrumenter. Ligeledes samarbejder vi med dygtige eksterne soloundervisere, der har kompetencer inden for de øvrige instrumentgrupper. Så uanset hvilket instrument, du spiller, har vi en dygtig lærer, der kan undervise dig.

På Musikefterskolen er alle velkommen – uanset musiske niveau. I musikken – og måske i særlig grad i folkemusikken – er det ikke nok at være en dygtig individualist. Det gælder om at finde sin plads ’på holdet’ og dermed opleve suset af at være en del af noget større. Der en plads til alle, og det er fællesskabet, der bærer musikken frem.

I denne video kan du høre Mille, som deltog i Musikefterskolens første FolkCamp, fortælle om sine oplevelser på campen og sit indtryk af Musikefterskolen og folkemusiklinjen:

 

Seneste nyt

PåskeCamp bliver PinseCamp

I år er Musikefterskolens PåskeCamp blevet til en PinseCamp pga. COVID-19. Så fremt det stemmer overens med myndighedern...

Læs mere her

Musikefterskolen lukket frem til 13. april 2020

Musikefterskolen er i overrensstemmelse med myndighedernes anvisninger forsat lukket frem til den 13. april 2020. Vi klø...

Læs mere her

Generalforsamling på Musikefterskolen er aflyst

Den 1. april skulle Musikefterskolen i Humble have afholdt generalforsamling. Den er desværre aflyst og udskudt på ubest...

Læs mere her


Flere nyheder