Musiklinje: Jazz

På Musikefterskolens jazz linje får du chancen for at spille en række forskellige jazzgenrer fra New Orleans over be-bop til fusion. Vi går ikke nødvendigvis gennem hele jazzhistorien, men vælger numre ud fra, at musikken skal interessere os og give mening i forhold til vores samlede koncertprogram.

Improvisation er en meget vigtig del af undervisningen på efterskolens jazz linje, og det arbejder vi målrettet med. Alle kommer til at improvisere, og vi arbejder grundigt med både den praktiske og den teoretiske del af at improvisere, så du behøver ikke at være rutineret på forhånd – bare du ikke er bange for at kaste dig ud i det.

Du behøver ikke at have spillet jazz før, men det er vigtigt, at du er åben for at prøve noget nyt, og at du er rimelig rutineret på dit instrument.

Undervisningen på Musikefterskolens jazz linje består hovedsagelig af sammenspil, men også teori-, høre- og nodelære inddrages undervejs. Du får naturligvis soloundervisning på dit hovedinstrument, og vi forsøger hele tiden at skabe en tæt sammenhæng mellem soloundervisningen og undervisningen på linjeholdet. Som en del af undervisningen forbereder hvert linjehold en to-dages turné, hvor hvert hold spiller tre koncerter forskellige steder i landet.

Direkte fra Humble til MGK på Sct. Annæ

Direkte fra Humble til MGK på Sct. Annæ

September 2015

Læs mere her