Musiklinje: Folk og world

Folk og worldlinjen er sammenspilsholdenes sorte får – på den fede måde! Vi holder til i tekstillokalet på gården, hvor vi råhygger os med alt fra afro over reggae til country og dansk folkemusik. Vi nyder at dyrke verdens musikalske mangfoldighed og mangfoldigheden iblandt os selv på holdet. Vi spiller både sangene som de er, men arrangerer os også frem til, hvad der passer os bedst, da vi ofte har et orkester med en helt unik sammensætning. Det skal nydes.

I løbet af året tager vi hul på at skrive vores egne sange til orkestret.

På Folk og World har vi 3 særlige fokusområder – rytmik, improvisation og bevægelse – som alle styrker den musik, vi skaber i fællesskab. Folk og World kan siges at være den skønne blanding mellem sammenspil og SSB (Sang, spil og bevægelse).

Ud over undervisningen i Folk og World får alle undervisning i hørelære og musikteori. Som en del af undervisningen forbereder hvert linjehold en to-dages turné, hvor holdet dyrker og dykker ned i et emne eller en genre.

Vi ses på Folk og World

Mere om vores fokuspunkter:

Rytmik: At arbejde med den grundlæggende rytmiske forståelse igennem Folk og World musik kunne ikke være mere passende. For at vi kan swinge fedt sammen, spille et stramt groove eller måske en svævende melodi, kræver det, at vi finder et fælles rytmisk udgangspunkt. Derfor er brugen af percussion ofte på dagsordenen på Folk og World, lige som vi alle sammen kommer til at spille percussion med hinanden i løbet af året.

Improvisation: At arbejde med frihed i musikken er helt essentielt for, at vi alle kan tage ansvar for den musik, vi spiller sammen. Her er arbejdet med improvisation en nødvendighed, da det giver os muligheden for at arbejde med hvilke elementer, vi enkeltvis kan tilføre musikken for at holde den levende. Vi kommer til at improvisere på percussion, igennem dans og i de numre, vi spiller. Improvisation er ikke det samme som at spille solo – det kommer vi også til, men på Folk og World fokuserer vi mere på den enkeltes rolle i musikken.

Bevægelse: Når vi kaster os ud i at spille afro eller latin musik, bliver vi også nødt til at arbejde med vores naturlige vestlige stivhed. Vi skal frigøre vores kroppe, så vi ikke bliver begrænset i vores spil. Det gør vi ved at danse og ikke mindst synge sammen. Det kan være en folkedans, en blinke-leg eller måske en line-dance, fordi vi alligevel er i gang med at spille country.

Brev til Folk og World

Brev til Folk og World

Karoline fra Folk og World 2011/2012 har sendt en hilset til det nuværende hold om at være på Folk og World. Læs brevet og få et indtryk af den særlige Folk og World stemning.

Læs mere her