Eleverne blogger

_mg_0419-red-1I løbet af året vil eleverne fra Musikefterskolen skrive en række blogindlæg om deres ophold, lave video og tage billeder. Det bliver alt sammen delt her på siden.

God fornøjelse.

 

Bisse og Fælleskoret

Kordag med Bisse

Klokken er 8:10, og vi sidder allesammen og spiser morgenmad i spisesalen. Vi er spændte på en anderledes dag sammen med musikeren Bisse og hans band. Vi skal nemlig indspille 3 af Bisses egne sange til hans nye album. Som kor har vi fået lov til at synge 3 korsatser til de 3 sange, som Bisse har valgt ud til os. En spændende og oplevelsesrig dag ligger foran os.

bisse-15875016_1449939588379676_5044368449032055581_o

Vi starter allesammen med at gå ned i orkestergraven, hvor vi lige så stille begynder at varme op sammen med vores kor-lærere. Vi gennemgår de 3 sange, som vi skal være med på, og det går godt. Bisse samt band er ikke ankommet endnu, så vi starter ud alene. Vi får pause efter noget tid, og imens ankommer Bisse og band. Da vi kommer ind i orkestergraven igen, er Bisse og band stillet op på scenen. Det er vildt pludselig at se ham i virkeligheden, når vi på det sidste har hørt så meget om ham. Vi sætter os ned, og han siger et par ord til os. Vi venter alle i spænding på at høre ham synge. Pludselig begynder han at sige en masse ord i mikrofonen. En slags lydprøve. Derefter spørger han, om vi skal prøve det første nummer igennem, og han starter med at synge. Det lyder virkelig godt, og han synes også vores kor-arrangement er fedt. Det hele svinger, og bandet spiller også vildt godt. Efter nogle gennemspilninger med den første sang, går vi videre til den næste “Legeaftalen”. Der er tryk på, og energien bruser igennem lokalet. Vi hopper og danser. Spændingen er i top, og efter nogle timers øvning er det endelig tid til en god frokostpause.

bisse1-15940969_1449939695046332_2276625733765877728_n

Efter frokostpause er vi klar til en ny omgang kor. Siden at vi også skal optræde sammen med Bisse i store VEGA, prøver vi at stille op med band på vores scene i orkestergraven, og forstiller os, at det var som i VEGA. Vi står tæt og sammenpresset, men det er som om, at man næsten allerede kan forstille sig at stå i VEGA. Jeg får helt sommerfugle i maven. Bandet begynder at spille, og vi begynder at hoppe med på den lille scene. Man kan mærke kraften fra hoppene helt nede i benene. Den forventningsfulde stemning er ikke til at tage fejl af. Efter nogle gennemspilninger får vi lov til at gå ned af scenen og trække lidt luft i 5 minutter.

Det hele står klar til selve indspilningen efter pausen. Mikrofoner er stillet op i en ring, og 2 lydmænd sidder ved siden af. Vi er alle godt trætte efter en lang dag, men bliver nødt til at lægge al vores sidste energi i den sidste del af dagen. Vi begynder med den første sang, og tager den nogle gange, før den er i kassen. Det tager noget tid, men vi bliver ved, og Bisse hjælper også med at få koret på plads. Vi går igang med den anden sang og gentager processen. Bisse lægger al sin energi over i projektet, og man kan se hvor engageret han er. Det er vildt, at en sådan dygtig musiker, pludselig står på vores efterskole og indspiller sange til hans kommende album.

bisse2-15936856_1449939481713020_2164990325557729234_o

Dagen bliver sluttet godt af med den sidste indspilning af den sidste og 3. sang. Vi får sagt på gensyn til Bisse, og glæder os til at se ham igen på søndag i VEGA. Alt i alt var denne dag altså en succes. Dagen med Bisse bød både på udfordringer i forhold til at holde koncentrationen under alle indspilningerne, men også på oplevelsesrige stunder og nye indtryk. Vi endte altså med en fed ny plade og et godt minde om en god dag. 🙂

Efterskolernes Dag 2016

Viktor og Nicolines oplevelse af Efterskolernes Dag på Musikefterskolen i Humble

Søndag d. 25. kl. 09.30 kunne man allerede fra morgenstunden mærke dagens spændte program. Efter morgenmaden skulle alle elever hjælpe med at pynte skolen, rydde op og stille klar i gården til linjefagene som optrådte i løbet af dagen. Da klokken ramte 12.00, var de første gæster allerede kommet. Der var samling i orkestergraven, hvor musicalholdet og koret optrådte. Hver time var der samling i orkestergraven, hvor koret optrådte skiftevis mellem 3 sange.

troejerne

I mellem hver time viste eleverne, gæsterne rundt på skolen. Derefter blev gæsterne vist til spisesalen, hvor lærerne sad og havde samtaler med gæsterne. I spisesalen havde skolens kok, Jonathan, arrangeret kaffe og kage til gæsterne på buffetbordene. Når man gik i skolegården, kunne man mærke skolens sammenhold og fællesskab. Eleverne, der ikke viste rundt, sad i gården og lyttede og dansede, mens deres venner optrådte med deres linjefag.

Hvordan var det at vise din skolen frem til mulige elever næste år?

”Det er en underlig følelse at vise ens skole frem, når man føler, at man lige er startet. Det er sjovt at tænke på, at jeg for et år siden var en af dem, der blev vist rundt. Men det var en hyggelig dag, fyldt med musik,” fortæller Nicoline, elev.

”Det var sjovt at vise elever rundt, når man tænker på, at man selv var en af dem, der blev vist rundt sidste år,” fortæller Viktor, elev.

 

 

EN ANDEN HISTORIE

En anden historie: Intro

Den 20. september i år, inviterede Musikefterskolen i Humble, i samarbejde med Børnecenter Tullebølle, folk fra nær og fjern til en venskabsaften med titlen ”En anden Historie.” 

Af Michelle Damgård og Marie L. Norup – den 21. september 2016

Allerede fra morgenstunden kan musikken høres på Musikefterskolen I Humble. I eftermiddag kommer der gæster fra nær og fjern, og inden da skal alt helst være helt på plads, så halvdelen af skolens elever er gået i øvelokalerne.

I skolens gård kan man høre skramlen fra stole, borde og instrumenter, der stilles frem og sættes op. De resterende efterskoleelever hjælper til med at gøre klar og pynte op. En scene er blevet stillet op under træet midt i gården. Et øjeblik kan der høres musik derovrefra, da et hold elever og en lærer tester lyd.

pr-2

Et par elever spiller et par spil bordfodbold ved et af bordene, der også er stillet frem; der skal være turnering i eftermiddag.

img_8860

Imens render nogen andre rundt på taget af en af bygningerne i færd med at hænge flag op fra hele verden, og vinden truer med at blæse de oppustede balloner væk, før nogen når at klistre dem fast med tape.

Også i køkkenet har der været fuld gang i den hele dagen. Omtrent 10 af Børnecenter Tullebølles beboere er kommet tidligt for at hjælpe i køkkenet med at lave mad fra deres hjemegn. I det stuvende fulde lokale kan man høre larmen fra både køkkenredskaber og mennesker der snakker og griner, både på dansk, engelsk og sprog, som det uvidende øre har svært ved at genkende.

Tilbage i gården er de resterende beboere af Børnecenter Tullebølle ankommet, og tiden er kommet til at øve en sidste gang, før gæsterne ankommer.

En Anden Historie: Flygtningene der kom til Humble

Nanna Fogt Feltsen & Ane Julia Kjelstrup – 21. september 2016

Tirsdag d. 20 september havde vi arrangement på Musikefterskolen i Humble.

Koret varmede op, gæsterne satte sig klar og en god dag skulle til at begynde. Flygtningene fra Asylcenteret i Humble var også inviteret, og koret havde endda øvet en korsats med dem, som de skulle vise foran resten af gæsterne.

Koret startede ud med at synge, og hertil kunne man købe kaffe og te i den hjemmelavede kaffebod. Stemningen var god, og alle hyggede sig. Koret sang igennem, og især flygtningene fyldte koret med en god bass.

Efter koret gik musikholdene i gang med at spille. Kl. 17:20 startede jazz-holdet med at spille, efterfulgt af Musical, som gav den gas på scenen. Efter Musical spillede Folk & World og et af de rytmiske hold. Stemningen var stadig helt i top, selvom luften blev koldere, og det var svært at holde på varmen.

pr1

Da første del af musikholdene var færdige med at spille kom en mand ved navn Thomas Ubbesen og holdte foredrag omkring flygtningesituationen i dag. Thomas er korrespondent og journalist på DR og er specialiseret indenfor flygtningeområdet, hvilket passede perfekt da hele dagen var omdrejningspunkt for flygtningene, som var kommet til Humble. Thomas´ foredrag var spændende og meget rørende. Folk var stille, og selvom det foregik på dansk, lyttede flygtningene med rundt omkring.

Da Thomas var færdig, begav alle sig indenfor for at få en god omgang aftensmad. Den alt for lækre duft ramte næseborene, da man trådte ind i spisesalen, og nogle af flygtningene som havde været med til at lave mad, stod stolte bag borene klar til at smage på det, som de havde brugt mange timer i køkkenet på. Der var både falafel, karry-ris, kylling og meget mere. Maden smagte ligeså godt som den duftede, og selvom det var stærkt, så nød alle det til fulde drag.

pr-1

Efter maden var alle klar til endnu en god omgang musik. Solen var efterhånden ved at gå ned, og folk havde taget nogle ekstra store trøjer på, og især flygtningene var klar til at fyre den af på dansegulvet. Da det rytmiske hold havde spillet deres sidste nummer, spillede elektronisk og de 2 andre rytmiske hold.

Forstanderen på Musikefterskolen i Humble, Per, sluttede af med at sige tak og farvel. Folk var godt trætte, og dagen havde været en succes. Ikke kun på grund af den gode musik, men også fordi den havde været en øjenåbner for mange i forhold til flygtningene. Målet var at prøve at vise folk, at man sagtens kan feste og hygge sig sammen på trods af kultur, hudfarve og religion. Dette opnåede vi i den grad. Aftenen gav folk kulturbrillerne på, og man oplevede flygtningesituationen fra en helt ny vinkel 🙂

Gallatale Humble 15/16

freja tale galla

Vi har været på en rejse sammen. En rejse som startede i august, og som stadig kører på fulde drøn, og som jeg ikke vil være foruden.

Undervejs på den her rejse er vi blevet klogere på hinanden, på livet og ikke mindst os selv.

For at være helt ærlig, tænkte jeg i starten: ”Hvad i alverden har jeg rodet mig ud i?” Og jeg tror ikke, jeg var den eneste med den tanke.

For mig føltes det som et frit fald, uden at vide om jeg havde husket faldskærmen. Det var nervepirrende og frygtindgydende, men samtidig spændende, for faldskærmen sad jo hvor den skulle, i form af alle jer dejlige mennesker.

Sammen har vi været på mange forskellige rejser, både ud i den store verden og ind for at finde os selv. Turen til Berlin, musicalen og linjefagsturnéen har bragt os tættere sammen og formet os som mennesker. Berlin udvidede vores horisont og viste os nye kulturer, mens musicalen og linjefagsturnéen gav os et stærkt sammenhold og gode erfaringer på scenen.

Under sidste forestilling med musicalen, sad jeg og tænkte; det her er virkelig det, man tager på efterskole for at opleve. Alle de vidunderlige mennesker og fantastiske oplevelser. Det vil jeg gerne takke jer alle sammen mange gange for.

Man siger at et år på efterskole svarer til 7 menneske år, 0g jeg ville ønske det passede, for jeg er ikke parat til at forlade Humble endnu, men klar på at blive her 6 år mere. Jeg får en klump i halsen hver gang nogen nævner, at året snart er omme, men jeg er samtidig glad for at have valgt at tage på efterskole. Jeg kom her og havde ingen ide om, hvem jeg i realiteten var, hvad jeg ville eller hvem jeg gerne ville være, men det er jeg i høj grad blevet mere bevidst om nu.

Per sagde i starten af året, at man kunne prøve at gemme sig bag alle de facader man nu kunne finde, men at de hurtigt ville blive skrællet af, af Humbleånden. Det er fedt at se, hvordan vi alle blomstrer op og finder os selv.

Jeg har også lagt mærke til, hvordan skolen ligesom har løsnet grebet mere og mere i os. I starten blev vi ligesom ”hjulpet igennem” tingene, såsom ryste-sammen-aktiviteter og banddating, hvor vi nu har RYKKET OS til at blive mere selvstændige og modne og samtidigt mere fællesskabsorienterede. Hverdagen kører der ud ad, og vi kender rutinerne ud og ind – det giver os plads til at være sammen og dyrke det gode liv.

Selvom der ikke er lang tid tilbage af efterskoleåret, så er der masser af det gode liv tilbage at nyde. New York skal udforskes og roadshowet skal sættes sammen og med os rundt i verden. Jeg vil nyde det fuldt ud og håber, I vil gøre det samme.

Nu vil jeg bede jeg jer alle hæve glasset, og skåle!

Teaterkoncerten H.C. Andersens land

Teaterkoncert – dag 1

H.C. ANDERSENS LAND, feb. 2016 af Freja Møller

Her er vi! Alle eleverne, halvt morgentrætte, halvt fulde af energi, men klar til at arbejde på vores teaterkoncert, der handler om dig! – eller. Det handler om H.C. Andersens eventyr, og om ham selv – om den angstramte, ulykkelige fantast, der alligevel har haft stor indflydelse på danskheden.

Hvilke fortællinger! Hvis du bare opfatter dem som børneeventyr, kan jeg fortælle, at du er ret forkert på den! Det er sandt, at den ene side af hans historier tit er så naive, at alle folk og fæ kan være med og forstå, men så er der den anden side: Den lidt kradse, meget ironiske side – den hvor han ser de svære sandheder i øjnene og videreformidler dem til os. Det handler om at forstå begge sider.

Er det ikke også sådan, at vi mennesker er indrettet … har hvert menneske ikke to sider i sig? – det er i hvert fald den oplevelse, man får når man læser mange af H.C. Andersens tekster. – f.eks.S K Y G G E N, som vi også har med i vores teaterkoncert.

12615219_1092002974173341_1448227777280303849_o

Eventyrene handler dermed om mennesket, ligesom alle de andre af hans 156 offentliggjorte eventyr og historier. Vores stykke handler om dig og mig, og forfan’, hvor bliver det godt!

 

 H.C. Andersens land – Aktivitetslog af Amalie Skinne, feb. 2016

Så er musicalugen – eller i år kalder vi det teaterkoncertugen – endelig kommet!

Alle er i fuld gang med at gøre klar til premieren torsdag d. 4. februar. Eleverne har meldt sig ind på forskellige grupper, som har ansvaret for forskellige praktiske ting.

For eksempel i skolens idrætshal er teatertæppet blevet hængt op. Teknikdrengene står for at sætte alt det tekniske op såsom scenen, lys og lyd. De står også for at skulle lave det lysshow, som skal køre imens teaterkoncerten udspiller sig.

Kostume- & sminkeholdet står for at gå rundt til alle grupperne og få samlet alle de hvide skjorter, hvilket er dresscoden for alle der medvirker i stykket.

I et klasseværelse sidder nogle kreative elever og laver rekvisitter til stykket. Der er fuld fart på limpistoler og ståltråd, da Louise og Louise prøver på at kreere en krage af paptallerkner og plastik gafler.

12669643_1092002834173355_2118367537584405069_n

Som bekendt var H.C. Andersen en papirklips entusiast, så derfor sidder Tobias og Belinda og designer figurer med sakse og fint, farverigt papir. Lidt længere væk er Julie og Josephine i gang med at finde klip, som skal bruges i en videocollage, der skal være en del af stykket. Videocollagen er tænkt som et visuelt udtryk af den musik som de forskellige musiklinjer har komponeret.

“Det er ret sjovt, vi elsker jo at være kreative,” siger Sam, som også er i fuld gang med at klippeklistre.

Danserne er delt ud i grupper til de forskellige danse.

Nede i et klasseværelse er stole og borde sat til side, da Ludvig og Axel prøver på at lære de andre dansere den koreografi, de har lavet. Dansen er lavet som en slags stomp – dans til digtet ‘Vanddråben’. Danserne bruger paraplyer som rytmeredskaber og bruger dem til at få en dramatisk effekt.

Oppe i edb-lokalet laver Freja koreografi til musiklinjen, pop/soul/funks, sang om “Den grimme ælling”. Dansen er moderne og inspireret af ballet. Danserne ligner lidt svaner eller ællinger, der svømmer i en dam.

Orkestergraven er omdannet til en “dansehal”, hvor Liva og Nanna har lavet en “dæmon dans”, som de er i fuld færd med at lære de andre. Dansen er lavet til linjen Hård Rocks musikalske fortolkning af digtet “Jeg har en angst.” Dansen er i par og danses langsomt med lidt uhyggelig mine.

Nede i kælderen sidder PR-teamet og er kreative med diverse redigeringsprogrammer. De har fået opgaven at lave programmer til forestillingen, plakater til de forskellige byer, og en lille reportageagtig blog, om hvad alle laver. PR-holdet står også for at få taget nogle billeder og klippet nogle videoer som skal lægges ud på skolens Facebook.

Alt i alt, har alle meget travlt, og som du nok kan fornemme, så er vi i fuld gang med at gøre dette års teaterkoncert til et brag af en fest!

Teaterkoncert – dag 2

H.C. ANDERSENS LAND – aktivitetslog, feb. 2016 af Amalie Skinne

Nu er vi på anden dag i forløbet og vi lægger dagen hårdt ud med to timers kor. Vi indstuderer de to korsange, som fælleskoret skal optræde med i teaterkoncerten. Sangene, som koret synger, er jo selvfølgelig to højskolesange som H.C Andersen har skrevet – I Danmark er jeg født og Hist hvor vejen slår en bugt. De to klassiske sange er lidt anderledes end hvad vi hidtil har sunget, eftersom at fælleskoret primært synger rytmiske sange. Men den klassiske tilgang til kor er ikke fremmed for eleverne, da vi allerede stiftede bekendtskab med det i november sidste år, da vi udøvede to Carl Nielsen satser med Odense Symfoniorkester. Alle protesterede dog da korleder Mette krævede, at vi skulle kunne sangene udenad til i morgen.

dag 2 - aktiviteslog

Efter kor finpussede vi hver især vores opgaver. Plakaterne blev hængt op rundt omkring i byen, de sidste papirsklip blev klippet, danserne lærte dansene udenad og de store lommer bliver syet på H.C Andersens frakke.

Hen på eftermiddagen går Birgit og Kim i gang med at instruere teaterkoncerten og stykke alle de forskellige scener sammen. Kim, som er musicallærer, opfordrer sangerne til at synge på det, han kalder ‘teater-måden’ og ikke på ‘den rytmiske’ måde.

Vi glæder os alle sammen til ,at det er færdigt!

Teaterkoncert – dag 3 af Freja Møller

Og tjuhej, hvor det går! Det har været en intens og totalt hyggelig dag, hvor alle har været oppe på dupperne, trods ventetiden og de dyner, computere og chips der var spredt udover hele hallen. Vi har spillet alle scenerne igennem og sat hele molevitten sammen!

Vi nåede at spille hele stykket igennem en gang i tidsrummet 10.00 – 18.30, så det har været en helt vildt lang dag. En gang lyder ikke af meget, men både ophold under og imellem scenerne, mandefald til fordel for SPAR mm. trak også tiden lidt ud.

Man mærker forventningerne stige i takt med at forestillingerne kommer tættere på, og stykket begynder at forme sig. Vi ligger i bunker når vi ikke selv er på og holder hinanden vågne, selvom det er enormt fristende lige at tage en tur på øjet.

Jeg kunne godt forestille mig, at lærerne, især Birgit’ som er quinden med ideen, savner en lille smule disciplin – her tænker jeg for eksempel på de numser der ikke letter når Kor-Mette råber ”SÅ ER DER KOR”. Husk dog på, at vi er bare små, søde teenagere, med hang til gode grin, en livlig omgangskreds og lune dyner at ligge under:-)) – dog er det også fedt at mærke det fælles engagement og den energi der hersker rundt og omkring.

Vi er jo alle opsatte på, at det hele skal blive skidefedt, og derfor lægger man hver især noget i det – den eneste måde vi kan skabe noget skønt på, er at skabe det sammen!

I morgen aften er der premiere på H.C. Andersens Land, og vi glæder os.

KOM GLAD!

 

 

Stemninger i ord – Minifestival den 17. sep. 2015

Fremmede venner – et essay (1) 


Gad vide, hvordan de forestillede sig, at alt skulle finde sted, og hvad de havde af forventninger den dag, de ankom?

At så mange mennesker var mødt op den dag for at høre os spille musik, var fantastisk. Vi var jo egentlig bare nogle børn, som holdte meget af at spille musik og nyde hinandens selskab. Når man mærkede godt efter helt nede i maven, kunne man føle den varme, der spredte sig, selvom vejret den dag var knap så godt. Gad vide, hvad de tænkte om det danske vejr, når de kommer fra så varme lande?

Stemningen på dagen var faktisk rigtig akavet, men alligevel kunne vi kommunikere ved at tage hinanden i hænderne og danse, imens vi smilede.

Tanken om, at man havde gjort en god gerning den dag ved bare at spille et stykke musik og være venlig, kunne så let som ingenting bringe smilet frem på ens læber. Duften af forskellig mad fra hele verden fyldte gården og tilfredstilte alles næser. Alt fra buffeten ville man smage og komme tilbage for at få mere af.

Hvis man lukkede sine øjne et kort øjeblik og tænkte tilbage på dagen, ville man stadig kunne høre tamburinen klinge i takt med trommernes slag og lyden af bifald.

Jeg gad godt vide, hvilken mavefornemmelse de havde den dag, deres fødder forlod skolen.

Minifestival – en reportage (2)


Klokken 16:00 står eleverne klar til kor, og forstander Per Jacobsen indleder sin velkomsttale. Så snart han er færdig, træder han ned af scenen, og Tommy stiller sig klar til at dirigere, samtidig med at bandet gør sig klar. Tommy tæller koret ind, og eleverne brøler: ”I WANT IT ALL”. Så er festivalen skudt i gang!

Nutidig forfatter med gamle referencer

Jesper Wung-Sung træder op på scenen og begynder sin tale. Under talen refererer Jesper til flere af H C. Andersens eventyr. Springfyrene har tydeligvis sat tankerne i sving hos Wung-Sung. Han forklarer om, hvordan vores retfærdighedsfølelse udfordrer os under hans fortælling om springfyrene. Eventyret handler om loppen, græshoppen og springgåsen, som alle kæmper om prinsessen. Den bedste springer får prinsessen. Spring-gåsen vinder, men i virkeligheden hop-per loppen højest. Da den er så lille, kan man ikke se den, og H.C. Andersen udfordrer på denne finurlige måde læserens retfærdighedssans.

Musicalholdet sparker gang i en af de mange optrædener fra efterskolens elever. Astrid, som i sangen Johnny fortæller om sin nylige forelskelse på fineste 60’er-vis får hele publikum med. Da Folk & World overtager spotlightet, overraskes de mange besøgende endnu en gang. Klassikeren Master Blaster slås an på ganske klassisk vis, men så overrasker de med den spanske sang; El Cuarto de Tula.

Internationalt køkken på Musikefterskolen

I spisesalen kan man dufte de herlige retter som står på bordene. Ude i køkenet møder vi de asylansøgere, som kokken Jonathan har hjulpet med at tilberede de lækre retter fra deres hjemlande. “Jeg er super glad og positiv over arrangementet”, fortæller Wafaa Hachem, asylansøger, i et interview med TV2 Fyn. Endvidere udtrykker hun sin største taknemmelighed for at Musikefterskolen gav dem denne mulighed.

Mindeværdig afslutning

Rytmisk D går på scenen, og de fyrer den max af. Sangerne Sebastian og Cornelius formår at få hele publikum med, og den rigtige koncertstemning kan man virkelig mærke her. Der hop-pes og skråles med på sangene R U Mine fra Arctic Monkeys og Are you gonna be my Girl fra Jet. Tromme-slageren Max hopper bogstavelig talt ud i en vild crowdsurfing, hvor sved-ende hænder bærer ham ud fra scenen. Rytmisk B slutter festivalen af med et brag med Feeling Good af Muse. Sådan Humble!

Ny mesterkok på Musikefterskolen i Humble

Mød kokken Jonathan! 

Skrevet af Alma Kruse, Nanna og Mirika, august 2015

Vi er tre elever fra Musikefterskolen i Humble, der vil fortælle om vores nye kok, Jonathan.

Jonathan er 36 år og har altid godt kunnet lide at lave mad, da han er vokset op med en far, der har haft særlig interesse for mad. Før han begyndte på Musikefterskolen i Humble, arbejdede Jonathan på Oure efterskole, som er en større efterskole. Han valgte lige netop Humble, fordi han gerne ville være en del af et mindre, men hyggeligere fællesskab. Her føler han sig mere involveret i madlavningen frem for at bruge meget af sin tid på et kontor. En anden årsag til, at han valgte vores efterskole, var, at han fandt ud af, at der var mere opmærksomhed på økologi og bæredygtighed.

På mange efterskoler er man begyndt at prioritere maden meget højt, og derfor har vi valgt at sætte fokus på dette punkt. Vi mener, at det er vigtigt at få noget godt og næringsrigt mad på en efterskole. Eleverne har brug for det for at kunne holde sig i gang og være glade og positive. God mad på efterskoler tiltrækker også flere og flere elever.

Vi synes, at Jonathan er en meget energisk, sjov og opmuntrende person. Når han ringer med madklokken og skal præsentere maden, kan vi mærke, at han brænder for det, han laver, og at han ønsker, at vi sætter pris på den næringsrige, sunde og lækre kost, der bliver serveret. I timerne føler man sig også mere klar og parat til hårdt arbejde, da man ved, der altid venter én et lækkert måltid, når ens timer slutter.

Ny kok imponerer!

Skrevet af Malte Skriver og Alma Agger, august 2015

I år har Musikefterskole i Humble fået en ny kok. Vi har været rundt og spørge et par af eleverne om deres mening. Der er ikke ret stor uenighed om, hvad de synes. For når man spørger, hvad de synes om selve kokken, Jonathan, er de meget enige:

Jonathan virker super cool, nede på jorden og så laver han selvfølgelig virkelig lækker mad! siger 16-årige humbleelev, Sebastian Johansen.

Jeg synes, han er virkelig god og laver rigtig god mad. Han har super godt styr på det hele både madlavningen og serveringen, siger 16-årige efterskoleelev, Sam Bruun.

Der er nemlig ikke meget dårligt at sige om den nye tilsyneladende mesterkok, Jonathan Sales. Køkkenet er pænt, maden er god og hjemlig og serveringen er i top. Han laver altid en humoristisk og god præsentation af maden. Vi håber han bliver!

Ny kreativitet i køkkenet!

Skrevet af Josephine og Peter, august 2015

På Musikefterskole i Humble har vi i år fået ny kok, Jonathan. Så vi har brugt vores dag på at undersøge, hvad forskellige mennesker mener om ham og hans mad. Vi snakkede først med vores forstander.

Per synes, at vores nye kok virker utrolig rar, frisk og glad. Udover det mener han, at vores kok gør et godt arbejde med maden både i selve tilberedningen, men også ved at undgå madspild og sørge for, at de rigtige varer bliver brugt. Det er også vores opfattelse, at Jonathan er dygtig til både at lave mad og spare på den. Vi spurgte også Per, om maden er blevet bedre end før. Han fortalte, at maden er meget anderledes end den, de før havde været vant til, hvor de måske før havde været vant til at købe mayonnaise, laver Jonathan den selv. Han fortalte, at Jonathan gør det godt ved, at sørge for at maden er økologisk og af god kvalitet.

Vi har som nye elever ikke kendt de andre, der har arbejdet i køkkenet, og får måske et andet indtryk end folk, der har haft mange andre oplevelser med flere forskellige kokke. Det er for det meste lærere, der ved, hvordan kvaliteten har været før. Vi interviewede Malene, ny lærer, og hun satte gode ord på, hvad vores førstehåndsindtryk også er af Jonathan. Malene sagde:

”Jonathan virker engageret og interesseret i elevernes næring og velvære, hans mad er god at spise hver dag.”

Vi spurgte også, hvad hun synes om Jonathan i forhold til de andre køkkener, hun har haft erfaring med andre steder, hun har arbejdet. Hun svarede:

”Jonathan har en helt klar ide om, hvad god mad er.”… ”Han ved noget om økologi.”

Et indtryk han også har givet os. Vi spurgte om, hvorvidt hun synes, maden er sund nok.

”Maden er meget varieret, der var både noget groft og fiberrigt, og der er masser af gode grøntsager.”

Vores konklusion er, at Jonathan har gjort et meget godt indtryk på os alle og alle synes, at han laver god og sund mad med masser af kreative grønsagsretter.

Det allerbedste år!

11693046_584098565065225_1625205711_nEfterskole er for mange noget helt særligt. For mig var det en oplevelse ud over det sædvanlige.

Da jeg startede på Humble Musikefterskole i august, boblede det i maven. Jeg havde ikke så mange forventninger, og jeg vidste faktisk ikke så meget om at gå på efterskole. Det var min mor, som fik mig rettet ind på dét spor. Og nu kan jeg takke hende for det. Det var hundrede nye mennesker og tonsvis af nye indtryk, der lå og ventede.

Efter lidt tid fandt jeg ud af, at efterskole var noget helt andet, end det jeg troede, da jeg besøgte skolen første gang i slutningen af marts tidligere på året. En anden stemning. Vores stemning.

I løbet af året er jeg blevet udfordret på alle leder og kanter. Socialt, musikalsk, fagligt. Og det har på mange måder udmattet mig. Især socialt er jeg blevet prøvet af. Dét, at bo sammen med en anden på lidt plads og hele tiden være sammen med hundrede andre, var svært at tolerere, når jeg havde brug for meget plads. Men det har gjort mig stærkere, og det har gjort mig gladere. At have folk omkring sig er en enormt betryggende følelse, og der var altid én at snakke med, når jeg havde brug for et godt råd eller bare en venskabelig sludder.

Grunden til at jeg startede på efterskole, var, at jeg savnede udfordringer, musik, nye ansigter. Og det fik jeg. For alle pengene. Jeg fik lov til at dele min yndlingsinteresse med hundrede andre, som elsker musik lige så meget som mig. Jeg fik lov til at møde anderledes mennesker, og jeg fik øjnene op for personligheder, jeg slet ikke vidste fandtes. Jeg fik nye krydderier i min hverdag, og samtidig lærte jeg en hel del uden at opdage det.

Efterskolen var, for mig, en hel masse ”den første gang”. Det var første fest, første kys, første gang fuld. Og det var også med til at gøre netop dét år ekstra betydningsfuldt. Jeg fik chancen for at prøve mig selv af i trygge rammer, og det har givet mig så mange glade minder, jeg kan tænke tilbage på i fremtiden.

Da jeg startede på Musikefterskolen, var jeg hundrede procent sikker på, at jeg ville være musiker, og det har jeg altid gerne villet være. Men som året gik, besluttede jeg, at jeg fremover ikke ville sætte musikken som første prioritet. Efterskolen hjalp mig ikke med at beslutte min fremtid, men den har givet mig overvejelser, og den har hjulpet mig til at finde mig selv. Jeg fik en idé om, hvordan jeg gerne vil være, hvilke mennesker jeg vil omgås, hvad for noget tøj jeg gerne vil gå i. Ja, hvordan jeg gerne vil være mig.

Skolen og fælleskabet har givet mig så meget, jeg kan tage med videre ud i verden, og det har uden tvivl åbnet mig mere op for forskellige kunstarter, musikgenrer, fag og personligheder.

For nogle dage siden sluttede mit ophold på Musikefterskolen i Humble, ligesom det sluttede for de hundrede andre. Jeg græd og græd, og først to dage efter var mine øjne ikke længere hævede af gråd. Da jeg kom hjem, følte jeg mig tom indeni, og jeg følte mig ikke hjemme i mit eget hus. Det var som om, efterskolen var kommet og forsvundet på et splitsekund, og det var meget fjernt fra mig, selvom jeg lige havde sagt farvel til det hele et par timer tidligere. Det var en mærkelig følelse.

Det er stadig ikke rigtig gået op for mig, at det er slut, og at jeg ikke skal tilbage til skolen som elev. Men jeg vil glæde mig til et forhåbentligt snarligt gensyn med nogle af de mennesker, som blev mine bedste venner på skolen. Jeg vil helt klart benytte mig af enhver lejlighed til at besøge skolen fremover, også selvom jeg da er tidligere Humble-elev.

Mit skoleår har været fyldt med glæde og fester og sjov. Proppet med koncerter, optrædener, ture. En fantastisk rejse har det været. Og en fantastisk rejse skal det også blive for de kommende elever på musikefterskolen i Humble.

Det er stedet hvor man har det sjovt, hvor hver dag er anderledes, hvor dans og fest altid er tilladt, hvor spraglet tøj er et must, hvor musikken rumsterer i alle hjørner, hvor lærerne er som éns forældre, og hvor vennerne er som éns søskende. Humble har for mig været et nr. 2 hjem, og dets beboere har været min nr. 2 familie. Derfor er det også den hårdeste afsked, jeg nogensinde har taget.

Jeg har heldigvis nogle uforglemmelige minder derfra, og jeg vil nyde hver af mine kommende dage, som var det en dag på Musikefterskolen. Det har været et privilegium at dele sådan et år med sådanne fantastiske mennesker, og det er med Humble Musikefterskole i bakspejlet, at jeg langsomt suser videre på min vej. Forhåbentlig kan jeg fange nogle glimt af minder i spejlbilledet, og måske endda støde på tidligere med-humblere fremover.

11258522_584013358407079_7507642884158231317_o

En musical bliver til!

Hver dag i hele musical-perioden skriver Valentin et blog-indlæg. Hvor langt er de forskellige hold mon nået? Er kostumepigerne igang med havguden Poseidons flotte kostume? Hvad med Teknikdrengene? (mere…)

Hvad fik jeg ud af mit år på Humble?

”Hvad fik du ud af det?” Det spørgsmål bliver man ofte stillet i forskellige variationer efter, man har gået på efterskole. Jeg har kun en ting at sige til Humble – TAK! Mit efterskoleår har været det mest ´overherrevildestesygeste´ nogensinde.

(mere…)

Side 1 af 4123...Sidste »

Seneste nyt

Vi uddanner ‘morgendagens stjerner’

Nu kan du læse om vores nye musik-10. klasse i Mer Monitor! Det århusianske musikmagasin bringer her i juni en artikel o...

Læs mere her

HEARTLAND!

Musikefterskolen var selvfølgelig med på festivalen Heartland, der løb af stabelen i weekenden. Vi var igen på scenen me...

Læs mere her

Musikefterskolen på Heartland!

Musikefterskolen er på plads, når festivalen Heartland løber af stabelen i pinseweekenden. Vi skal IGEN optræde med vore...

Læs mere her


Flere nyheder