Eleverne blogger

_mg_0419-red-1I løbet af året vil eleverne fra Musikefterskolen skrive en række blogindlæg om deres ophold, lave video og tage billeder. Det bliver alt sammen delt her på siden.

God fornøjelse.

 

Musikkens verden

Det er mandag aften på Musikefterskolen i Humble. Tiden er kommet til skoleårets første bookede koncert. Lidt før kl. 20 bevæger alle sig spændte henad mod Orkestergraven. Vi har fået at vide, at vi skal være åbne for musikken, som højst sandsynligt er anderledes end noget andet vi før har hørt. (mere…)

Afskedsbrev til Humble 17/18

Nogle gange er der ikke en gang ord for det man føler inden i. Det gør ondt. Det varmer. Det nedbryder. Og det opbygger. Jeg troede at det var en dyb dyb smerte jeg følte inden i, efter at have efterladt den dejligste, underligste (på den gode måde) og mest omsorgsfulde efterskole nogensinde. (mere…)

Narnia, du er vores elskede tidsfordriv

Narnia er skolens hjemmebiograf. Her udfyldes de tomme tidsrum i ugens løb med grin, gråd, skrig og hyggelige stunder inde bag de fire mure.

Vi indtræder en ny verden, så snart vi befinder os i Narnia. Dog skal vi ikke igennem et klædeskab for at komme derind. Der er heller ikke noget sne eller en faun, der tøffer rundt. Næh, vores version er nok en smule anderledes end den oprindelige forestilling, man ville danne sig ud fra navnet. Vores form for Narnia er et lille rum med stor charme. Et populært tilflugtssted i midten af skolen, hvor eleverne flokkes til for tidsspild og socialisering. Ved hjælp af en fladskærm og nogle siddepladser, kan vi befinde os i et filmunivers, hvor undren, overvejelser og åbenbaringer forekommer. Det er et af de steder på skolen, hvor vi har mulighed for at eksperimentere og udfolde vores kreative side på andre måder end inden for det musikalske. Vi afprøver grænser og udvider vores egen og kammeraternes opfattelse af og forståelse for, hvad en film kan være.

Der har været et par gange hvor jeg har udfordret mig selv og sat mig ind for at se en film med de andre, som jeg vidste nok var anderledes end hvad jeg plejer at se. De skrigende halse og The Wall er nogle gode eksempler. Jeg var nok ikke selv faldet over dem, men de vækkede skam min interesse. Så kan jeg huske den her lidt underlige film med nogle mænd på kors og en humor jeg ikke selv fandt humoristisk. Måske var den ikke lige noget for mig alligevel. Det kan være, at jeg ikke er særlig bekendt med genren eller måske, som sagt, er filmens humor ikke appellerende for mig. Det kan også bare være, at filmens indhold er så kompleks, at det går udover min fatteevne.

Hver enkelt af os finder forskellige ting interessante, og når det bliver afspejlet på skærmen, er vi andre selvfølgelige villige til at give det et skud, imens vi ligger der i mørket, ikke på en human måde, men som hvis vi var en flok sild i en tønde begravet i dyner og puder, med blikket rettet mod filmen. Vi har holdninger, meninger og spørgsmål, som kan være svære at lægge låg på under spilletiden. Derfor er der en tendens til kritiseringer, komplimenter, og ukoncentrerede hjerner kan fylde i rummets dunst af sure tær og åbne chips poser.

Det her er vores version af Narnia.

download

Mission musikglæde – Linjefagsturné 2018

Den 6. og 7. marts pakker vi alt vores gear, og vi, Musikefterskolens elever, bliver spredt for alle vinde ud over det ganske danske land. Fra det forjættede Jylland til det næsten svenske Sjælland, bliver det vores ypperste mission at sprede musikglæde i små og store byer, blandt lærere og elever og blandt unge og gamle. (mere…)

“Syng med heksestemmer”

Der blev arbejdet hårdt, da Katinka var på besøg på Musikefterskolen for at synge kor. Korets stemmer blev udfordret og udforsket i korarrangementerne til ”Rundt og rundt”, ”Du rejser” og ”Idioter”, som  skulle øves, til når Koret og Katinka skal spille i Vega. (mere…)

VEGA – En særlig søndag

Musikefterskolen

En morgen i januar. Starten på en søndag. En særlig én af slagsen. En helt speciel søndag i det store efterskole-billede. En søndag med kryds i kalenderen, musik i ørerne og sommerfugle i maverne.  (mere…)

Jul på Musikefterskolen

Musikefterskolen er atter blevet fuld af liv efter en lang og meget tiltrængt juleferie. Juletiden på Musikefterskolen bød i hvert fald på mange spændende, musikalske og ikke mindst mindeværdige oplevelser, som sent vil blive glemt. Derfor var det måske også meget rart, for både elever og lærere, da der i kalenderen stod: “juleferie”.

Julen på Musikefterskolen startede allerede midt i november, hvor vi gik i fuld gang med at lære julesange, som Fælleskoret skulle optræde med til adventskoncerten i slutningen af november. Sidst i november var der nemlig forældreweekend, hvor alle vores forældre var inviteret til en hyggelig weekend på efterskolen. Vores forældre ankom om fredagen, de blev indkvarteret på deres værelser, og så stod den ellers på fællessang. Efter fællessang gik alle os fra efterskolen til Humble kirke, hvor vi skulle varme op til aftenens koncert for vores forældre. Klokken 22:30 gik det løs. Forældre og lærere fyldte kirkens rum op, alt imens alle efterskolens elever spredte Humble-magi gennem Fælleskoret. Vi havde øvet intenst til denne aften, var velforberedte og i den grad spændte! Der blev sunget alt fra Emil Stabil til Queen og så selvfølgelig også et par julesange. Det var en fantastisk oplevelse som efterskoleelev, hvor man i den grad mærkede magien og fællesskabet. Resten af forældreweekenden gik med en masse workshops, hvor der bl.a. blev lavet julepynt, spillet jazz og produceret stop motion film. Det var super fedt at inddrage vores forældre i alt det, som vi normalt får efterskolelivet til at gå med. Efter et par skønne, hyggelige og sjove dage var det blevet tid til at sende forældrene hjem igen. Det var måske også meget godt, for så var der tid til at slappe af og trække vejret inden søndag.

24068805_1858420134198284_6723239680786316436_oOm søndagen gentog vi lige hele succesen igen, da vi lavede julekoncert for byen, gamle elever og andre, som havde lyst til at høre os. Efter koncerten gik vi fakkeloptog op gennem byen, hvor efterskolens forstander, Henrik, holdt en juletale. Så blev lysene i byens juletræ tændt, og vi drog tilbage til efterskolen i selskab med gamle elever. Da vi kom tilbage til efterskolen, spiste vi – traditionen tro – risengrød med de gamle elever. Der var en helt særlig stemning, som om vi alle var én stor familie. Og så endda den allerbedste af slagsen: en Humble-familie.

Den første mandag i december var vi alle tidligt oppe, hvilket var lidt hårdt efter en forlænget weekend. Men det var altså ikke fordi, vi skulle i skole, men fordi vi skulle pakke en bus, for vi skulle nemlig en tur til Berlin! Da bussen var pakket og alle passagerer om bord, satte vi kursen mod Berlin. Vi nåede dog ikke langt, før vi uheldigvis blev nødt til at skifte bus midt i det hele. Det gik dog hurtigt med at få pakket alt ind i den nye bus, og resten af busturen forløb uden problemer. Der blev både sovet, strikket og løst kryds&tværs.

I Berlin boede vi på et hostel i det gamle Østberlin. Vi oplevede alle en masse spændende sammen i vores gå-grupper og med den lærer, vi havde. Der blev bl.a. besøgt museer, shoppet i alverdens butikker og spist en masse forskelligt mad. Vi skulle også spille 2 koncerter på en tysk skole, hvor vi optrådte med vores bands og Fælleskoret. På den tyske skole blev der lavet en korworkshop med nogle af de tyske elever. Vi skulle lære et par sange sammen, så vi alle kunne optræde sammen i Fælleskoret til den sidste koncert. Under den sidste koncert på den tyske skole sluttede vi af med at optræde sammen med de tyske elever med de korsange, vi havde lært sammen. Det var vildt fedt at opleve, hvordan musik kan forbinde mennesker og skabe et fællesskab, selvom vi ikke kendte hinanden I forvejen.

24958890_1876464915727139_4550820023538579734_o

I Berlin besøgte vi også Alexanderplatz, hvor der var et julemarked. Det var dog lidt skuffende, for der var ikke pyntet så meget til jul, som nogle af os havde forventet. På Alexanderplatz optrådte vi også med Fælleskoret midt på gaden. Selvom det ikke var vores bedste optræden, var det rigtig sjovt at prøve at være gademusikant for en dag. Selvom vi havde en skøn tur til Berlin, var det nu meget rart at vende hjem til Humble efter 5 dage.

(mere…)

VEGA

Den 21 januar.  Det er om tre dage.

Tankerne kører rundt i hovedet. Har vi fået øvet os nok med bandet? Kan jeg huske det kor, vi skal synge med Katinka? Hvad skal jeg tage på? Er det overhovedet vigtigt, hvad jeg tager på? Vi ligner en kult. Vi er en kult! (mere…)

Det allerbedste år!

11693046_584098565065225_1625205711_nEfterskole er for mange noget helt særligt. For mig var det en oplevelse ud over det sædvanlige.

Da jeg startede på Humble Musikefterskole i august, boblede det i maven. Jeg havde ikke så mange forventninger, og jeg vidste faktisk ikke så meget om at gå på efterskole. Det var min mor, som fik mig rettet ind på dét spor. Og nu kan jeg takke hende for det. Det var hundrede nye mennesker og tonsvis af nye indtryk, der lå og ventede.

Efter lidt tid fandt jeg ud af, at efterskole var noget helt andet, end det jeg troede, da jeg besøgte skolen første gang i slutningen af marts tidligere på året. En anden stemning. Vores stemning.

I løbet af året er jeg blevet udfordret på alle leder og kanter. Socialt, musikalsk, fagligt. Og det har på mange måder udmattet mig. Især socialt er jeg blevet prøvet af. Dét, at bo sammen med en anden på lidt plads og hele tiden være sammen med hundrede andre, var svært at tolerere, når jeg havde brug for meget plads. Men det har gjort mig stærkere, og det har gjort mig gladere. At have folk omkring sig er en enormt betryggende følelse, og der var altid én at snakke med, når jeg havde brug for et godt råd eller bare en venskabelig sludder.

Grunden til at jeg startede på efterskole, var, at jeg savnede udfordringer, musik, nye ansigter. Og det fik jeg. For alle pengene. Jeg fik lov til at dele min yndlingsinteresse med hundrede andre, som elsker musik lige så meget som mig. Jeg fik lov til at møde anderledes mennesker, og jeg fik øjnene op for personligheder, jeg slet ikke vidste fandtes. Jeg fik nye krydderier i min hverdag, og samtidig lærte jeg en hel del uden at opdage det.

Efterskolen var, for mig, en hel masse ”den første gang”. Det var første fest, første kys, første gang fuld. Og det var også med til at gøre netop dét år ekstra betydningsfuldt. Jeg fik chancen for at prøve mig selv af i trygge rammer, og det har givet mig så mange glade minder, jeg kan tænke tilbage på i fremtiden.

Da jeg startede på Musikefterskolen, var jeg hundrede procent sikker på, at jeg ville være musiker, og det har jeg altid gerne villet være. Men som året gik, besluttede jeg, at jeg fremover ikke ville sætte musikken som første prioritet. Efterskolen hjalp mig ikke med at beslutte min fremtid, men den har givet mig overvejelser, og den har hjulpet mig til at finde mig selv. Jeg fik en idé om, hvordan jeg gerne vil være, hvilke mennesker jeg vil omgås, hvad for noget tøj jeg gerne vil gå i. Ja, hvordan jeg gerne vil være mig.

Skolen og fælleskabet har givet mig så meget, jeg kan tage med videre ud i verden, og det har uden tvivl åbnet mig mere op for forskellige kunstarter, musikgenrer, fag og personligheder.

For nogle dage siden sluttede mit ophold på Musikefterskolen i Humble, ligesom det sluttede for de hundrede andre. Jeg græd og græd, og først to dage efter var mine øjne ikke længere hævede af gråd. Da jeg kom hjem, følte jeg mig tom indeni, og jeg følte mig ikke hjemme i mit eget hus. Det var som om, efterskolen var kommet og forsvundet på et splitsekund, og det var meget fjernt fra mig, selvom jeg lige havde sagt farvel til det hele et par timer tidligere. Det var en mærkelig følelse.

Det er stadig ikke rigtig gået op for mig, at det er slut, og at jeg ikke skal tilbage til skolen som elev. Men jeg vil glæde mig til et forhåbentligt snarligt gensyn med nogle af de mennesker, som blev mine bedste venner på skolen. Jeg vil helt klart benytte mig af enhver lejlighed til at besøge skolen fremover, også selvom jeg da er tidligere Humble-elev.

Mit skoleår har været fyldt med glæde og fester og sjov. Proppet med koncerter, optrædener, ture. En fantastisk rejse har det været. Og en fantastisk rejse skal det også blive for de kommende elever på musikefterskolen i Humble.

Det er stedet hvor man har det sjovt, hvor hver dag er anderledes, hvor dans og fest altid er tilladt, hvor spraglet tøj er et must, hvor musikken rumsterer i alle hjørner, hvor lærerne er som éns forældre, og hvor vennerne er som éns søskende. Humble har for mig været et nr. 2 hjem, og dets beboere har været min nr. 2 familie. Derfor er det også den hårdeste afsked, jeg nogensinde har taget.

Jeg har heldigvis nogle uforglemmelige minder derfra, og jeg vil nyde hver af mine kommende dage, som var det en dag på Musikefterskolen. Det har været et privilegium at dele sådan et år med sådanne fantastiske mennesker, og det er med Humble Musikefterskole i bakspejlet, at jeg langsomt suser videre på min vej. Forhåbentlig kan jeg fange nogle glimt af minder i spejlbilledet, og måske endda støde på tidligere med-humblere fremover.

11258522_584013358407079_7507642884158231317_o

En musical bliver til!

Hver dag i hele musical-perioden skriver Valentin et blog-indlæg. Hvor langt er de forskellige hold mon nået? Er kostumepigerne igang med havguden Poseidons flotte kostume? Hvad med Teknikdrengene? (mere…)

Seneste nyt

Besøgsdag erstatter Efterskolernes dag

Efterskolernes dag er som landsdækkende begivenhed aflyst. Efterskoleforeningen har dog givet tilladelse til at afholde ...

Læs mere her

Efterskolernes dag 2020

Søndag den 27. september kl. 11:00 - 18:00 holder Musikefterskolen i Humble åbent hus i forbindelse med Efterskolernes d...

Læs mere her

Kom på MusikCamp 2020

Fra den 26. juli – 1. august 2020 afholder vi vores populære MusikCamp for unge mellem 12 og 15 år, der er vilde med mus...

Læs mere her


Flere nyheder