VEGA – En særlig søndag

Musikefterskolen

En morgen i januar. Starten på en søndag. En særlig én af slagsen. En helt speciel søndag i det store efterskole-billede. En søndag med kryds i kalenderen, musik i ørerne og sommerfugle i maverne.  Vækkeure, der ringede klokken aaalt for tidligt og et tidsprogram, som skulle overholdes til punkt og prikke. 57 halvsovende efterskoleelever i en morgenmadsbuffet på Langeland. Ens klædt i nye efterskoletrøjer og dog så vidt forskellige indeni. En dobbeltdækker. Afgang klokken 08.00. “Husk jeres instrumenter!” En sætning, der allerede var blevet sagt mindst 1 million gange.

En efterskole pakket sammen i en bus. “Har vi glemt noget eller nogen?” Kurs mod København. Til et sted med en scene. De kendtes scene. En lang bustur i sigte. Overlevelse i form af kaffe. Eller sukker. Måske en lur. Eller bare en blanding. En lang bustur, som pludselig blev kort. Ny udsigt gennem bussens vinduer. En stor bygning. VEGA!

Bankende hjerter og sovende ben. Ind gennem bagindgangen. En øjebliksfølelse af berømthed. Backstage. Et lille rum med mange mennesker. Rod. Katinka i en sofa. Mad. Lydprøve af instrumenter, Katinka og Fælleskor. Pause. Sommerfugle i maverne. Døre, som blev åbnet. Først lidt mennesker og så mange. Rejsende fra nær og fjern, men med samme destination: VEGA. Hej til mor og far. Backstage igen. Nedtælling, toiletbesøg og guitarstemning. Nervøsitet. Kaos. Nu!!!

Velkommen til alle. Først nede blandt publikum og så på scenen. Linjebands. Selvskrevet, lånt eller fortolket. En fest. Magi. Wow! Alt for lidt tid. Fritidsbands. Dødsmetal og jazz-soloer og alt muligt andet. En lille pause. Katinka med guitarist! Mere Katinka med Fælleskoret. Vildt, magisk, sindssygt! Fællesskabsfølelse. Wow – det her er OS! Minikor. Mere sang. Dejlig sang. Stemmemagi og skønt publikum. Sidste stop. Enden. Slutningen. Fælleskor og fællesskab. Det allerbedste til allersidst. Mange sange. Forskellige sange. Sange med gang i. Publikum med gang i. Det allersidste nummer: Shackles. Nuværende Humble-børn og tidligere Humble-børn. På én scene. Et sted i København. Med de allerbedste Humble-forældre. Tak Humble-familie. Tak Katinka. Tak VEGA. Tak publikum. Tak søndag i januar!

Taknemmelighed, træthed og tryghed. Og wow! Det hele baglæns. Pakke sammen. Rydde op. En efterskole pakket sammen i en bus. “Har vi glemt noget eller nogen?” Kurs mod Humble. Til et sted med aftensmad, hjemlighed og senge at sove i. En lang bustur. Taknemmelige hjerter og sovende ben. Ny udsigt gennem bussens vinduer. En efterskole i Humble. Hjemme. 57 halvsovende efterskoleelever i en aftensmadsbuffet på Langeland. 57 sovende efterskoleelever i deres senge. En aften i januar. Slutningen på en søndag. En særlig én af slagsen!

Musikefterskolen

En kommentar til “VEGA – En særlig søndag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste nyt

Besøgsdag erstatter Efterskolernes dag

Efterskolernes dag er som landsdækkende begivenhed aflyst. Efterskoleforeningen har dog givet tilladelse til at afholde ...

Læs mere her

Efterskolernes dag 2020

Søndag den 27. september kl. 11:00 - 18:00 holder Musikefterskolen i Humble åbent hus i forbindelse med Efterskolernes d...

Læs mere her

Kom på MusikCamp 2020

Fra den 26. juli – 1. august 2020 afholder vi vores populære MusikCamp for unge mellem 12 og 15 år, der er vilde med mus...

Læs mere her


Flere nyheder