Stemninger i ord – Minifestival den 17. sep. 2015

Fremmede venner – et essay (1) 


Gad vide, hvordan de forestillede sig, at alt skulle finde sted, og hvad de havde af forventninger den dag, de ankom?

At så mange mennesker var mødt op den dag for at høre os spille musik, var fantastisk. Vi var jo egentlig bare nogle børn, som holdte meget af at spille musik og nyde hinandens selskab. Når man mærkede godt efter helt nede i maven, kunne man føle den varme, der spredte sig, selvom vejret den dag var knap så godt. Gad vide, hvad de tænkte om det danske vejr, når de kommer fra så varme lande?

Stemningen på dagen var faktisk rigtig akavet, men alligevel kunne vi kommunikere ved at tage hinanden i hænderne og danse, imens vi smilede.

Tanken om, at man havde gjort en god gerning den dag ved bare at spille et stykke musik og være venlig, kunne så let som ingenting bringe smilet frem på ens læber. Duften af forskellig mad fra hele verden fyldte gården og tilfredstilte alles næser. Alt fra buffeten ville man smage og komme tilbage for at få mere af.

Hvis man lukkede sine øjne et kort øjeblik og tænkte tilbage på dagen, ville man stadig kunne høre tamburinen klinge i takt med trommernes slag og lyden af bifald.

Jeg gad godt vide, hvilken mavefornemmelse de havde den dag, deres fødder forlod skolen.

Minifestival – en reportage (2)


Klokken 16:00 står eleverne klar til kor, og forstander Per Jacobsen indleder sin velkomsttale. Så snart han er færdig, træder han ned af scenen, og Tommy stiller sig klar til at dirigere, samtidig med at bandet gør sig klar. Tommy tæller koret ind, og eleverne brøler: ”I WANT IT ALL”. Så er festivalen skudt i gang!

Nutidig forfatter med gamle referencer

Jesper Wung-Sung træder op på scenen og begynder sin tale. Under talen refererer Jesper til flere af H C. Andersens eventyr. Springfyrene har tydeligvis sat tankerne i sving hos Wung-Sung. Han forklarer om, hvordan vores retfærdighedsfølelse udfordrer os under hans fortælling om springfyrene. Eventyret handler om loppen, græshoppen og springgåsen, som alle kæmper om prinsessen. Den bedste springer får prinsessen. Spring-gåsen vinder, men i virkeligheden hop-per loppen højest. Da den er så lille, kan man ikke se den, og H.C. Andersen udfordrer på denne finurlige måde læserens retfærdighedssans.

Musicalholdet sparker gang i en af de mange optrædener fra efterskolens elever. Astrid, som i sangen Johnny fortæller om sin nylige forelskelse på fineste 60’er-vis får hele publikum med. Da Folk & World overtager spotlightet, overraskes de mange besøgende endnu en gang. Klassikeren Master Blaster slås an på ganske klassisk vis, men så overrasker de med den spanske sang; El Cuarto de Tula.

Internationalt køkken på Musikefterskolen

I spisesalen kan man dufte de herlige retter som står på bordene. Ude i køkenet møder vi de asylansøgere, som kokken Jonathan har hjulpet med at tilberede de lækre retter fra deres hjemlande. “Jeg er super glad og positiv over arrangementet”, fortæller Wafaa Hachem, asylansøger, i et interview med TV2 Fyn. Endvidere udtrykker hun sin største taknemmelighed for at Musikefterskolen gav dem denne mulighed.

Mindeværdig afslutning

Rytmisk D går på scenen, og de fyrer den max af. Sangerne Sebastian og Cornelius formår at få hele publikum med, og den rigtige koncertstemning kan man virkelig mærke her. Der hop-pes og skråles med på sangene R U Mine fra Arctic Monkeys og Are you gonna be my Girl fra Jet. Tromme-slageren Max hopper bogstavelig talt ud i en vild crowdsurfing, hvor sved-ende hænder bærer ham ud fra scenen. Rytmisk B slutter festivalen af med et brag med Feeling Good af Muse. Sådan Humble!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Seneste nyt

Vi uddanner ‘morgendagens stjerner’

Nu kan du læse om vores nye musik-10. klasse i Mer Monitor! Det århusianske musikmagasin bringer her i juni en artikel o...

Læs mere her

HEARTLAND!

Musikefterskolen var selvfølgelig med på festivalen Heartland, der løb af stabelen i weekenden. Vi var igen på scenen me...

Læs mere her

Musikefterskolen på Heartland!

Musikefterskolen er på plads, når festivalen Heartland løber af stabelen i pinseweekenden. Vi skal IGEN optræde med vore...

Læs mere her


Flere nyheder