Ny mesterkok på Musikefterskolen i Humble

Mød kokken Jonathan! 

Skrevet af Alma Kruse, Nanna og Mirika, august 2015

Vi er tre elever fra Musikefterskolen i Humble, der vil fortælle om vores nye kok, Jonathan.

Jonathan er 36 år og har altid godt kunnet lide at lave mad, da han er vokset op med en far, der har haft særlig interesse for mad. Før han begyndte på Musikefterskolen i Humble, arbejdede Jonathan på Oure efterskole, som er en større efterskole. Han valgte lige netop Humble, fordi han gerne ville være en del af et mindre, men hyggeligere fællesskab. Her føler han sig mere involveret i madlavningen frem for at bruge meget af sin tid på et kontor. En anden årsag til, at han valgte vores efterskole, var, at han fandt ud af, at der var mere opmærksomhed på økologi og bæredygtighed.

På mange efterskoler er man begyndt at prioritere maden meget højt, og derfor har vi valgt at sætte fokus på dette punkt. Vi mener, at det er vigtigt at få noget godt og næringsrigt mad på en efterskole. Eleverne har brug for det for at kunne holde sig i gang og være glade og positive. God mad på efterskoler tiltrækker også flere og flere elever.

Vi synes, at Jonathan er en meget energisk, sjov og opmuntrende person. Når han ringer med madklokken og skal præsentere maden, kan vi mærke, at han brænder for det, han laver, og at han ønsker, at vi sætter pris på den næringsrige, sunde og lækre kost, der bliver serveret. I timerne føler man sig også mere klar og parat til hårdt arbejde, da man ved, der altid venter én et lækkert måltid, når ens timer slutter.

Ny kok imponerer!

Skrevet af Malte Skriver og Alma Agger, august 2015

I år har Musikefterskole i Humble fået en ny kok. Vi har været rundt og spørge et par af eleverne om deres mening. Der er ikke ret stor uenighed om, hvad de synes. For når man spørger, hvad de synes om selve kokken, Jonathan, er de meget enige:

Jonathan virker super cool, nede på jorden og så laver han selvfølgelig virkelig lækker mad! siger 16-årige humbleelev, Sebastian Johansen.

Jeg synes, han er virkelig god og laver rigtig god mad. Han har super godt styr på det hele både madlavningen og serveringen, siger 16-årige efterskoleelev, Sam Bruun.

Der er nemlig ikke meget dårligt at sige om den nye tilsyneladende mesterkok, Jonathan Sales. Køkkenet er pænt, maden er god og hjemlig og serveringen er i top. Han laver altid en humoristisk og god præsentation af maden. Vi håber han bliver!

Ny kreativitet i køkkenet!

Skrevet af Josephine og Peter, august 2015

På Musikefterskole i Humble har vi i år fået ny kok, Jonathan. Så vi har brugt vores dag på at undersøge, hvad forskellige mennesker mener om ham og hans mad. Vi snakkede først med vores forstander.

Per synes, at vores nye kok virker utrolig rar, frisk og glad. Udover det mener han, at vores kok gør et godt arbejde med maden både i selve tilberedningen, men også ved at undgå madspild og sørge for, at de rigtige varer bliver brugt. Det er også vores opfattelse, at Jonathan er dygtig til både at lave mad og spare på den. Vi spurgte også Per, om maden er blevet bedre end før. Han fortalte, at maden er meget anderledes end den, de før havde været vant til, hvor de måske før havde været vant til at købe mayonnaise, laver Jonathan den selv. Han fortalte, at Jonathan gør det godt ved, at sørge for at maden er økologisk og af god kvalitet.

Vi har som nye elever ikke kendt de andre, der har arbejdet i køkkenet, og får måske et andet indtryk end folk, der har haft mange andre oplevelser med flere forskellige kokke. Det er for det meste lærere, der ved, hvordan kvaliteten har været før. Vi interviewede Malene, ny lærer, og hun satte gode ord på, hvad vores førstehåndsindtryk også er af Jonathan. Malene sagde:

”Jonathan virker engageret og interesseret i elevernes næring og velvære, hans mad er god at spise hver dag.”

Vi spurgte også, hvad hun synes om Jonathan i forhold til de andre køkkener, hun har haft erfaring med andre steder, hun har arbejdet. Hun svarede:

”Jonathan har en helt klar ide om, hvad god mad er.”… ”Han ved noget om økologi.”

Et indtryk han også har givet os. Vi spurgte om, hvorvidt hun synes, maden er sund nok.

”Maden er meget varieret, der var både noget groft og fiberrigt, og der er masser af gode grøntsager.”

Vores konklusion er, at Jonathan har gjort et meget godt indtryk på os alle og alle synes, at han laver god og sund mad med masser af kreative grønsagsretter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Seneste nyt

Vi uddanner ‘morgendagens stjerner’

Nu kan du læse om vores nye musik-10. klasse i Mer Monitor! Det århusianske musikmagasin bringer her i juni en artikel o...

Læs mere her

HEARTLAND!

Musikefterskolen var selvfølgelig med på festivalen Heartland, der løb af stabelen i weekenden. Vi var igen på scenen me...

Læs mere her

Musikefterskolen på Heartland!

Musikefterskolen er på plads, når festivalen Heartland løber af stabelen i pinseweekenden. Vi skal IGEN optræde med vore...

Læs mere her


Flere nyheder