Musikkens verden

Det er mandag aften på Musikefterskolen i Humble. Tiden er kommet til skoleårets første bookede koncert. Lidt før kl. 20 bevæger alle sig spændte henad mod Orkestergraven. Vi har fået at vide, at vi skal være åbne for musikken, som højst sandsynligt er anderledes end noget andet vi før har hørt. Allerede når man træder ind i Orkestergravens rum, er stemningen mystisk, nærmest magisk; scenen er badet i et rødt lys og røgmaskinernes værk hænger i luften. Scenen er dækket af et stort, vævet orientalsk gulvtæppe, hvorpå der står en masse loop-udstyr og to instrumenter, jeg aldrig før har set. Det ene instrument minder lidt om en harpe, men med få strenge og vandret liggende. Det andet ligner en firkantet violin med bare to strenge.

Ind på scenen kommer to mænd fra Indonesien. Deres kunstnernavn er Tarawangsawelas. Navnet er sammensat af ord, der betyder ”strengeinstrument” og ”par” på indonesisk. De sætter sig ned på tæppet og går stille og roligt i gang med at spille.

En verden blomstrer op. Jeg er tryllebundet fra start til slut. Musikken har en traditionel lyd og er meget stemningsfyldt – det er tæt på umuligt ikke at danne billeder for øjnene. Det harpe-lignende instrument er på vandretur i musikken og det firkantede strengeinstrument drager os ind i sin favn med lange toner. Deres hænder bevæger sig sommetider med unaturlige bevægelser på instrumenterne og kreerer en verden fuld af følelser og mystik. En boble inde i efterskoleboblen.

De spiller ét langt stykke musik, og så er der 10 minutters pause. For mig er det nærmest en trance, jeg skal bevæge mig ud af, da vi forlader rummet og går ud i hverdagens aftenluft og lys. Den sidste del af koncerten slutter alt for hurtigt. Jeg er jo slet ikke klar til at forlade dette univers!

Nu glæder jeg mig bare endnu mere til skoleårets kommende koncerter! Til at åbne lidt flere døre ind til musikkens store verden.

Det er mandag aften på Musikefterskolen I Humble. Endnu en dag er gået. Vi er en koncert rigere. Da jeg stod op i dag, havde jeg ikke forventet, at jeg skulle ud at rejse. Men det kom jeg. Musikken bragte mig et andet sted. Til en verden mellem virkelighed og drømme… Musikkens verden.

En kommentar til “Musikkens verden

  1. Dejligt at høre, at musik kan tryllebinde et ungt menneske så utroligt meget. Smukt beskrevet – man er næsten lidt med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste nyt

Besøgsdag erstatter Efterskolernes dag

Efterskolernes dag er som landsdækkende begivenhed aflyst. Efterskoleforeningen har dog givet tilladelse til at afholde ...

Læs mere her

Efterskolernes dag 2020

Søndag den 27. september kl. 11:00 - 18:00 holder Musikefterskolen i Humble åbent hus i forbindelse med Efterskolernes d...

Læs mere her

Kom på MusikCamp 2020

Fra den 26. juli – 1. august 2020 afholder vi vores populære MusikCamp for unge mellem 12 og 15 år, der er vilde med mus...

Læs mere her


Flere nyheder