Musicalugen er skudt igang!

Sofie skriver torsdag d. 9. januar: 

musical efterskole

Vi er kommet hurtigt i gang med årets musical. Vi blev delt ud i vores grupper allerede kl. halv 9 på førstedagen. Grupperne er henholdsvis; Teknikholdet, som er begyndt på opsætningen af scenen. Lysene er kørt frem. Scenetæppet er hængt op. Hallen er forvandlet til et spændende projekt under udvikling! Skuespillerne er  samlet for første gang. Rollerne er delt ud, manuskriptet tjekkes igennem og nu skal replikkerne bare øves.
”Jeg er super taknemmelig for at fået tildelt hovedrollen. Jeg ved at der har været stort bud om den, så det vil jeg bare sige tusind tak for.” siger Magnus Ovesen, som spiller hovedrollen Kim, i årets musical. Danserne er i fuld gang, og har allerede nogle spændende idéer til nogle fede moves. Musicalbandet øver deres selvskrevne sange, som er blevet kombineret i forvejen, af eleverne selv, så nu skal noder og akkorder lyttes af og læres. De øvrige musikere og sangskrivere er også i fuld gang. ”Folk er virkelig engagerede og søde!” siger Mette Heise. Al musik og tekst vil være komponeret og skrevet af skolens elever, så musicalen virkelig får sit eget personlige og originale præg. Kostumer og tøjsammensætning bliver gennemtænkt af Kostumeholdet, som har stået på hovedet i kælderen for at finde kostumer og stof frem fra gemmerne. Scenograferne tænker over hver en detalje med hensyn til opsætningen af scenen, og PR-holdet er i fuld gang med at dække ugens forløb, lave filmplakat, få fat i pressen og en masse andet!

Lærke skriver mandag d. 13. januar: 

Lærke fra musical linjen

Efter en god weekend, er det tid til at komme videre i musicalen…
Mandag morgen startede hårdt ud. Efter morgenmad, gik vi som altid over i orkestergraven, hvor vi i dag skulle lære den første halvdel af afslutningsnummeret, som er komponeret af Iben Thomsen og Jonas Maigaard. Det skal nok bliver rigtig godt.
Mette har været på skolen i dag, for at hjælpe skuespillerne med de forskellige korsatser. Skuespillerne skulle efter samlingen i orkestergraven, fortsætte med at øve korsatser, til nogle af de andre scener i musicalen. ”Der har været rigtig meget kor og knap så meget skuespil, for mit vedkommende. Det er lidt kedeligt, men i forhold til at det er mandag og der er så meget kor, så synes jeg stemningen er god og vi hygger os,” fortæller Nikolaj Topsøe. Senere i dag, skal alle skuespillerne, med Birgit over i hallen, for at prøve de store scener igennem.
Teknik folket har i dag fået fordelt opgaverne blandt dem. Hvem der står for de forskellige ting, såsom lyd, lys, microporters osv. ”Vi har selvfølgelig tænkt over, hvem der er gode til de forskellige ting.” siger Jonas Maigaard og smiler meget tilfreds. De har udover at fordele og lege med deres opgaver, fået sat stole på tribunerne. Teknikfolket synes, at det har været en rigtig god dag!
Musicalbandet har i dag spillet en masse musik. ”Vi startede med at sætte numrene op i den rækkefølge, som de skal spilles i. Derefter valgte vi at spille de numre, som vi mente ikke var helt gennemarbejdetde Vi har endelig fået sat vores blæser rigtigt på. Vi har fået øvet afslutningsnumret, som vi sang til morgensamling. Vi er gået i gang med ”take it easy boy boy”, som næsten er færdig – så nu mangler vi bare, at øve med sangerne, det bliver spændende at få sat dem på.  Dagen er god.. det er spændende det vi laver og udfordrende.
Eik er her ikke i dag, endnu en lille udfordring – jeg synes det er lidt ærgerligt at han ligger syg (God bedring, Eik!), da han helt sikkert har mange tanker omkring det hele. Men vi lærer til gengæld en masse alligevel, siger Anders Munck fra musicalbandet.
I dag har danserne lært dødsdans, som er lavet af Trine Rasmussen og Andrea Koefoed. ”Det er nok en af de danse, som kommer til at tage længste tid at lære,” siger Andrea Koefoed.
Efter 3,5 timer spørg jeg Andrea, hvordan det går med danserne. Hun er meget positiv. På under 3,5 time har de andre dansere lært dødsdansen. Pigerne og Lap synes det er rigtig spænde, sjovt og ikke mindst hyggeligt. Man skal både fralære sin egen dans, selv danse og lave en dans – så det når ikke at blive kedeligt. Danserne skal nu til at øve deres arbejderdans. ”Vi skal nok nå at blive færdige, for folk er rigtig optimistiske omkring danseprojektet.”
Festband 1 har i dag øvet og lavet  videre på andet nummer, som de ikke fik færdiggjort i fredags, inden weekenden. Der er kommet tekst på og det skal nok blive godt. ”Dagen i dag er meget hyggeligt, en lille smule kedelig. Det virker som om, folk ikke er lige så game, som inden weekenden.” siger en træt Emil Lynge. Planerne for resten af dagen er; at blive færdig med andet nummer. Og starte op på tredje nummer. Festbandet vil helst have 3 numre klar til præmieren, for Ollerup nu på torsdag.
Festband 2, er i dag gået i gang med deres andet nummer. ”Vi er begyndt helt fra bunden og mangler kun tekst på vores nummer, så er den sang i kassen. Jeg synes det går rigtig godt. Jeg får lov til at spille musik, så jeg synes det er sjovt, ja.” siger Lukas Brandt. Pelle Amer, som normalt er i festband 1, gav i dag festband 2 en lille hjælpende hånd. ”Pelle er rigtig dygtig og det er så dejligt han vil hjælpe os!” Der skal lige skrives en tekst og så skal sangerne Lærke Troelsen og Alberte Beck ellers i gang.
Scenografi drengene har brugt 2-3 timer af deres lørdag, på at få malet nogle forskellige kulisser. I dag efter morgensamlingen, begyndte de at rydde op fra i lørdags. Efter oprydningen i hallen, gik de over på gården, hvor de i dag har malet en kulisse, som skal bruges i en sømandsscene.
3 af kostume pigerne, har i dag været i Rudkøbing for at kigge i de forskellige genbrugsbutikker. De har indkaldt til kostumeprøve, i aften, hvor alle kan komme ned for at prøve deres kostume på. ”Der er meget godt styr på de forskellige kostumer. Der er mangel på gallakjolerne, men det må vi sy selv – det kan vi også sagtens” siger Karoline Hyvled-Nielsen.
I dag har PR folket prøvet, at få kontakt til de forskellige aviser. Der er blevet filmet på livet løs til reklamevideo og til videoen for dag 3. Sofie Imer har været rundt med sit kamera, for at tage billeder til plakaten, som snart er færdig. Vi håber i PR, at I har haft en god dag og er klar på endnu en dag i morgen!

 

Alt i alt er forventningerne høje, til den kommende uge. Folk er spændte, har en god energi og er veloplagte til ugens opgaver og arbejde!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste nyt

Besøgsdag erstatter Efterskolernes dag

Efterskolernes dag er som landsdækkende begivenhed aflyst. Efterskoleforeningen har dog givet tilladelse til at afholde ...

Læs mere her

Efterskolernes dag 2020

Søndag den 27. september kl. 11:00 - 18:00 holder Musikefterskolen i Humble åbent hus i forbindelse med Efterskolernes d...

Læs mere her

Kom på MusikCamp 2020

Fra den 26. juli – 1. august 2020 afholder vi vores populære MusikCamp for unge mellem 12 og 15 år, der er vilde med mus...

Læs mere her


Flere nyheder