EN ANDEN HISTORIE

En anden historie: Intro

Den 20. september i år, inviterede Musikefterskolen i Humble, i samarbejde med Børnecenter Tullebølle, folk fra nær og fjern til en venskabsaften med titlen ”En anden Historie.” 

Af Michelle Damgård og Marie L. Norup – den 21. september 2016

Allerede fra morgenstunden kan musikken høres på Musikefterskolen I Humble. I eftermiddag kommer der gæster fra nær og fjern, og inden da skal alt helst være helt på plads, så halvdelen af skolens elever er gået i øvelokalerne.

I skolens gård kan man høre skramlen fra stole, borde og instrumenter, der stilles frem og sættes op. De resterende efterskoleelever hjælper til med at gøre klar og pynte op. En scene er blevet stillet op under træet midt i gården. Et øjeblik kan der høres musik derovrefra, da et hold elever og en lærer tester lyd.

pr-2

Et par elever spiller et par spil bordfodbold ved et af bordene, der også er stillet frem; der skal være turnering i eftermiddag.

img_8860

Imens render nogen andre rundt på taget af en af bygningerne i færd med at hænge flag op fra hele verden, og vinden truer med at blæse de oppustede balloner væk, før nogen når at klistre dem fast med tape.

Også i køkkenet har der været fuld gang i den hele dagen. Omtrent 10 af Børnecenter Tullebølles beboere er kommet tidligt for at hjælpe i køkkenet med at lave mad fra deres hjemegn. I det stuvende fulde lokale kan man høre larmen fra både køkkenredskaber og mennesker der snakker og griner, både på dansk, engelsk og sprog, som det uvidende øre har svært ved at genkende.

Tilbage i gården er de resterende beboere af Børnecenter Tullebølle ankommet, og tiden er kommet til at øve en sidste gang, før gæsterne ankommer.

En Anden Historie: Flygtningene der kom til Humble

Nanna Fogt Feltsen & Ane Julia Kjelstrup – 21. september 2016

Tirsdag d. 20 september havde vi arrangement på Musikefterskolen i Humble.

Koret varmede op, gæsterne satte sig klar og en god dag skulle til at begynde. Flygtningene fra Asylcenteret i Humble var også inviteret, og koret havde endda øvet en korsats med dem, som de skulle vise foran resten af gæsterne.

Koret startede ud med at synge, og hertil kunne man købe kaffe og te i den hjemmelavede kaffebod. Stemningen var god, og alle hyggede sig. Koret sang igennem, og især flygtningene fyldte koret med en god bass.

Efter koret gik musikholdene i gang med at spille. Kl. 17:20 startede jazz-holdet med at spille, efterfulgt af Musical, som gav den gas på scenen. Efter Musical spillede Folk & World og et af de rytmiske hold. Stemningen var stadig helt i top, selvom luften blev koldere, og det var svært at holde på varmen.

pr1

Da første del af musikholdene var færdige med at spille kom en mand ved navn Thomas Ubbesen og holdte foredrag omkring flygtningesituationen i dag. Thomas er korrespondent og journalist på DR og er specialiseret indenfor flygtningeområdet, hvilket passede perfekt da hele dagen var omdrejningspunkt for flygtningene, som var kommet til Humble. Thomas´ foredrag var spændende og meget rørende. Folk var stille, og selvom det foregik på dansk, lyttede flygtningene med rundt omkring.

Da Thomas var færdig, begav alle sig indenfor for at få en god omgang aftensmad. Den alt for lækre duft ramte næseborene, da man trådte ind i spisesalen, og nogle af flygtningene som havde været med til at lave mad, stod stolte bag borene klar til at smage på det, som de havde brugt mange timer i køkkenet på. Der var både falafel, karry-ris, kylling og meget mere. Maden smagte ligeså godt som den duftede, og selvom det var stærkt, så nød alle det til fulde drag.

pr-1

Efter maden var alle klar til endnu en god omgang musik. Solen var efterhånden ved at gå ned, og folk havde taget nogle ekstra store trøjer på, og især flygtningene var klar til at fyre den af på dansegulvet. Da det rytmiske hold havde spillet deres sidste nummer, spillede elektronisk og de 2 andre rytmiske hold.

Forstanderen på Musikefterskolen i Humble, Per, sluttede af med at sige tak og farvel. Folk var godt trætte, og dagen havde været en succes. Ikke kun på grund af den gode musik, men også fordi den havde været en øjenåbner for mange i forhold til flygtningene. Målet var at prøve at vise folk, at man sagtens kan feste og hygge sig sammen på trods af kultur, hudfarve og religion. Dette opnåede vi i den grad. Aftenen gav folk kulturbrillerne på, og man oplevede flygtningesituationen fra en helt ny vinkel 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Seneste nyt

Vi uddanner ‘morgendagens stjerner’

Nu kan du læse om vores nye musik-10. klasse i Mer Monitor! Det århusianske musikmagasin bringer her i juni en artikel o...

Læs mere her

HEARTLAND!

Musikefterskolen var selvfølgelig med på festivalen Heartland, der løb af stabelen i weekenden. Vi var igen på scenen me...

Læs mere her

Musikefterskolen på Heartland!

Musikefterskolen er på plads, når festivalen Heartland løber af stabelen i pinseweekenden. Vi skal IGEN optræde med vore...

Læs mere her


Flere nyheder