Årets Gallafest!

Prøv at forestille dig, hvilken fantastisk stemning hundrede festglade og spændte teenagere kan skabe. Forestil dig dem – klædt i deres fineste puds – prøve at følge Emma Gads etikettenormer, mens de spiser en tre-retters middag, og se dem for dig, når de forsøger sig med den berømte selskabsdans Les Lanciés. Lyder det som en uforglemmelig oplevelse? Det var lige præcis, hvad det var.

Mette Heise, GallaForåret var kommet til Humble, og det var blevet tid til årets gallafest. Vi brugte hele eftermiddagen på at forberede festen, hvilken i år havde temaet ”1001 nat”. Opgaverne blev fordelt til de forskellige huse, og der blev pyntet op, gjort klar, skrevet sang og dækket bord. Så øvede vi lanciérs en sidste gang, og så var det tid til et lynkursus i Emma Gads ”Takt og tone”. Drengene fik besked på at trække stolen ud for sin borddame, altid sørge for at damen har noget i glasset og så ellers på at holde samtale kørende. Pigerne lærte at lægge servietten i skødet, ikke at rode i håret ved maden og svarer fyldestgørende på mandens spørgsmål. Da begge køn følte sig nogenlunde klædt på til en aften i Emma Gads tegn, var tiden kommet til at gøre sig klar. Håret skulle vaskes, krølles og sættes, tøjet skulle rettes og glattes, sminken skulle lægges og parfumen sprøjtes på. Der var mangel på krøllejern og tid på hele Humble, men kl. 18 stod drengene alligevel klar i opholdsstuen til at trække deres gallapartner. Stilheden fyldte rummet, og nervøsiteten var til at tage og smage på. Alt imens sad pigerne på værelset og ventede spændt på, at det skulle banke på døren. Det gav et kæmpe sug i maven, da gallapartneren endelig trådte ind, og så var festen i gang. Vi fik velkomstdrink og sad og konverserede høfligt med vores partner. For nogle var det en smule akavet, mens andre snakkede om alle dem, der havde det akavet – for selv at undgå den pinlige tavshed.

Maden var delikat, og stemningen var hyggelig og god i den smukt pyntede spisesal. Tenoren havde skrevet en fantastisk sang på melodien ”jeg er en glad lille cowboy”, hvor hver af lærerne fik et vers. Der blev grint og skrålet og – for lærernes vedkommende – krummet en anelse med tæerne, da nogle af deres pinlige hemmeligheder også blev afsløret i dette brag af en festsang, der sluttede med af et lidenskabeligt kys mellem Per og Birgit. Det havde vi ventet i lang tid på!

Mellem hovedret og dessert fik alle taget billeder med deres gallapartner, nogle i mere kunstige positioner end andre. Under desserten holdt Per en tale, hvor han takkede for turen til Berlin og huskede os på at nyde resten af efterskoleåret i fulde drag. Og så skulle vi over at danse lanciérs.

Der blev nejet og bukket, flirtet og ”cha-che’et” til den lystige dansemusik. Det endte for de flestes vedkommende i latter og kaos, ja sjovt var det! Så var det tid til flere billeder, og der opstod kaos på stengangen. Alle skulle have taget billeder med kontaktgruppen, huset, de bedste venner og sin roomie. Efter billede-kaosset var det tid til ”efterfesten”. Et band bestående af gamle elever fyrede op for orkestergraven, og der blev danset resten af aftenen. Selv ikke den mest danseangste person kunne holde fødderne i ro til de fabelagtige rytmer fra 70’er hitsene. Koncerten blev kort afbrudt af kåringerne. Årets par, klodsmajor, charmetrold, einstein, lærer, ven og roomiepar skulle findes. De nominerede blev læst op, og vinderne fik et fint bånd og en rose. Fællesskabet og kærligheden til hinanden var tydelig i dette øjeblik, da alle priser blev uddelt på sødeste vis efterfulgt af en kærlig klapsalve. Og så fortsatte festen til bandet ikke havde flere numre tilbage, og klokken var blevet over midnat. Alle var oppe at køre over dette brag af en fest, takkede gallaudvalget for at have stablet den på benene og var bare fyldt med kærlighed til hinanden. Det var sådan en dag, man ønskede ikke fik en ende. Men vi gik i seng, alle med et smil på læben med visheden om aldrig at ville glemme denne aften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste nyt

Besøgsdag erstatter Efterskolernes dag

Efterskolernes dag er som landsdækkende begivenhed aflyst. Efterskoleforeningen har dog givet tilladelse til at afholde ...

Læs mere her

Efterskolernes dag 2020

Søndag den 27. september kl. 11:00 - 18:00 holder Musikefterskolen i Humble åbent hus i forbindelse med Efterskolernes d...

Læs mere her

Kom på MusikCamp 2020

Fra den 26. juli – 1. august 2020 afholder vi vores populære MusikCamp for unge mellem 12 og 15 år, der er vilde med mus...

Læs mere her


Flere nyheder